Om LEDVANCE

Om LEDVANCE

LEDVANCE i korthet

LEDVANCE är ett världsledande företag inom allmän belysning för både belysningsproffs och slutanvändare, och erbjuder ett brett utbud av LED-armaturer, avancerade LED-lampor, intelligenta och nätverksanslutna lösningar för smarta hem och smarta byggnader samt traditionella ljuskällor.

Företaget växte fram ur allmänbelysningsverksamheten hos OSRAM, och ägs nu av det kinesiska belysningsföretaget MLS Co., LTD. (MLS). Med kontor i över 50 länder och verksamhet i över 140 länder har LEDVANCE en enastående global marknadsåtkomst som bygger på betrodda, långvariga kundrelationer och ett kraftfullt distributionsnätverk. Tack vare vår omfattande kunskap om marknaden för allmänbelysning, tekniktrender och föränderliga behov kan vi tillgodose både direkta och indirekta kunder med anpassade lösningar.

Under budgetåret 2017 uppnådde LEDVANCE en omsättning på ca 1,9 miljarder euro. Baserat på ett avtal med OSRAM kommer LEDVANCE att fortsätta att använda det betrodda varumärket OSRAM (SYLVANIA i USA och Kanada) för många av dess produkter, inklusive hela portföljen med LED-baserade och traditionella ljuskällor. För utbudet av professionella LED-armaturer som saluförs via elgrossister har LEDVANCE börjat att stegvist införa varumärket LEDVANCE även på produktnivå.

Läs mer